onsdag den 24. oktober 2012

Yes endnu en sort af mine gladiolus er sprunget ud inden frost
Det var i sidste øjeblik endnu en sort af mine gladiolus sprang ud, og jeg dermed nåede at se den i blomst, inden frosten måske som lovet, sætter en stopper for de sidste væksters blomstring.

 























Jeg havde håbet på lidt sol på billederne, men det lod sig desværre ikke gøre, men jeg tog alligevel lidt billeder af havens fine efterårsløv.


 












Det sidste billede jeg tog var af et lille forhøjet bed vi har direkte mod nord, og som er kilet ind mellem vores bøgehæk og nogle tuja og et grantræ hvilket gør, at jorden er fuldstændig tæt og kompakt af et sammenfiltret rodnet. I det bed har det ALTID været et problem at få noget som helst til at gro og dermed se ordentligt ud, også selv om vi flere gange har haft alle stauder oppe for at grave stykket igennem og fjerne rødderne fra hæk og træer. Jeg har ikke rigtig kunne finde ud af hvad jeg skulle gribe og gøre i med det bed, men en haveven foreslog, at vi plantede klatrehortensia som skulle krybe ud over bedet og have lov til at dække stykket. Den måde at have klatrehortensia på har jeg set i parken ved Gisselfeldt Kloster og det synes jeg så super godt ud, så den ide var jeg med på.



 
I weekenden fjernede vi derfor alt hvad der var plantet i det kileformede bed og for at hjælpe planterne -5 stk. i alt- lidt på vej købte vi nogle sorte spande som vi skar bunden ud af, så vi kunne plantede en klatrehortensia i hver spand. Jeg håber det hjælper planterne så de efterhånden vil dække hele stykket incl. de sorte spande, i hvert fald gør det nu og her vandingen lidt nemmere for os. Efter jeg har fået plantet de fem planter kan jeg godt se, at jeg skulle havde købt 6, men jeg må se at få efterplantet én yderligere. Jeg fik desværre ikke taget et billede før vi gik i gang med det lille projekt, men kun dette som jeg tog i dag.

lørdag den 20. oktober 2012

NU blomstre mine gladiolus .

 






















Jeg fik lagt mine gladiolus alt for sent og regnede derfor ikke med at se dem i blomst i år, men jeg tænkte, at løgene trods alt havde det bedre i jorden end i posen - og nu står de så i fuld flor.
Da det efterhånden er nogle uger siden jeg har været på bloggen kommer der her lidt flere billeder fra min haverundtur med kameraet.


Her i haven har vi ALTID løvemund, og de første år synes jeg faktisk ikke særlig meget om den, men da den blomstrer overdådigt helt frem til frost er den alligevel altid blevet budt velkommen, nu har jeg efterhånden vendet mig til den, og synes faktisk den er rigtig smuk.

Kæmpeverbena lyser stadig op ved drivhuset - de er i øvrigt sået fra frø jeg har fået fra Lisbeth/Countryliv.


 
Min Florida Alba Plena var fyldt med blomster i det tidlige foråret hvor den stod i drivhuset, efterfølgende kom den ud på terassen hvor den har stået siden, og nu står den så med sit 2. flor - jeg satte den dog for en sikkerheds skyld ind i drivhuset da jeg havde taget billederne.



Jeg har stadig en Citron og en Lime stående ude, da jeg ikke har fået taget dem ind  i drivhuset endnu.
Lidt efterårsstemning
Hawaiblomsten som vi har fået af mine svigerforældre, må være en af de nye sorter der ikke behøver helt så meget varme som de alm. sorter, for den ser ud til at have det fint med at stå ude også på nuværende tidspunkt.
(den skal selvfølgelig også ind).

mandag den 1. oktober 2012

Det giver en speciel stemning i drivhuset at få citrus træerne ind….
Jeg nyder virkelig den stemning og duft de giver når citrus træerne igen kommer ind i drivhuset, men når det så er sagt, bliver jeg også lidt vemodig nå vi kommer hen på denne årstid hvor citrus træerne igen skal ind, for så er det blot et spørgsmål om tid, før det hele lakker mod ”enden”.
Men der er heldigvis stadig nogle uger til, at drivhuset skal isoleres med bobleplast, for at være opbevaringssted for alle de frostfølsomme planter, som skal ind for vinteren.
I denne mellemliggende periode, nyder vi altid at være omgivet af citrus træerne som er det første der bliver taget ind for vinteren.


Vi er 4. generation der har dette "pengetræ" - så vi prøver ihærdigt at passe på det.
Det bliver flyttet  fra haven via drivhuset og så ind i stuen hvor det tilbringer vinteren. 
Som jeg ved nogen af jer har bemærket, har jeg ikke været så meget på bloggen her på det sidste, og jeg har da heller ikke fået gjort så meget ude i haven, men jeg har nu været lidt i gang med saksen.
Det var lige hvad jeg fik taget billede af, men jeg har nu fået klippet lidt flere "kugler".
Som nogle måske vil kunne huske, købte jeg de to myrter i sommer på haveudstillingen Mit hjem er mit slot, og det er nu tredje gang de får klippet ”parykken”, så nu er de efterhånden ved at få en rimelig facon.